Így válaszd ki az ideális tároló dobozokat

A költözés, felújítás önmagában is épp elég stresszel jár, feltehetően nem szeretnél még azzal is időt eltölteni, hogy ideális tároló dobozok után kutass. Pedig pontosan ezt kellene tenned, ugyanis ezen (is) múlhat a raktározandó holmid épsége!

Ezekre figyelj a tároló dobozok kiválasztásakor

Helykihasználás szempontjából legjobb, ha egyforma méretű dobozokba tudsz pakolni, hiszen így egymásra rakva a lehető legkisebb helyen férnek el. Holmid biztonsága tekintetében is így jársz a legjobban, kisebb-nagyobb dobozokat egymásra pakolva ugyanis messze nem lesz olyan stabil az építményed, mint egyforma tárolókkal.

Következő kérdés a tároló dobozok anyaga. A költöztető dobozok tipikusan kartonból vannak, de ennél azért összetettebb a dolog, ugyanis kartondobozból is többfélét találsz:

  • az egyszerű hajtogatható dobozok remekül elférnek kis helyen, de miután a hajtásnál a ragasztó tartja össze őket, törékeny és nehéz holmik tárolására kevésbé jók
  • a vastagabb anyagú, oldalán fix és csak felül behajtható dobozok ideálisak nehezebb tárgyakhoz is. Nem is hiába, ezeket használják leginkább költözéskor!
  • a hullámkarton dobozok plusz rétege egyszerre csomagolóanyagként is szolgál, ezért biztonságosabban tárolhatsz bennük törékeny tárgyakat is.

Sokan keresnek – érthető módon – használt kartondobozokat a pakoláshoz. Rövid távon teljesen jól működhet ez a megoldás, de első lépésként mindig ellenőrizd a dobozok állapotát: nem ázott el korábban? Nincsenek foltok rajta? A ragasztás erősen tart? Nincs itt-ott meghajolva az anyaga? Ha bármelyik kérdésre is nem a válasz, inkább ne használd azt a dobozt!

Másrészt, ha teljesen biztosra mennél és hosszú távon gondolkozol, használhatsz erős műanyag dobozokat minden olyan holmidhoz, amiben a pára vagy a nedvesség kárt tudna tenni.

Plusz tipp: ne feledd a tároló dobozokat felcímkézni bepakoláskor! Nem is akárhogy: konkrét, szűk kategóriákat írj rájuk – hidd el, fél év múlva nem fogsz rá emlékezni, hogy mit rejtettél a harmadik Konyha nevű dobozba.

Ha még nem találtál rá a megfelelő tároló dobozokra, nálunk jó helyen jársz! Üzletünkben mindenféle terméket találsz csomagoláshoz, amire csak egy raktár bérlésekor szükséged lehet.

Ügyelj arra is, hogy önmagában a legszuperebb doboz sem elég, ha a raktárhelyiségben nem biztosítottak a megfelelő körülmények! Az Euro Mini Storage raktárai ezért korszerű hűtési- és fűtési rendszerrel, valamint szellőztető rendszerrel vannak felszerelve, hogy mindig ideális körülmények fogadják a tárolni kívánt holmit.

Nézz is körül kínálatunkban, és foglalj magadnak raktárhelyiséget online!