Self store raktár - Euro Mini Storage

A self store lényegében nem más, mint egy tárolási forma. Úgy kell elképzelni, mintha a garázs vagy fészer kibővítése lenne. Tiszta, száraz és egyben biztonságos megoldást nyújt a kisebb-nagyobb holmik tárolásához. Cikkünkből részletesen kiderül, hogy mit jelent maga a fogalom, kik veszik igénybe ezt a szolgáltatást, általában milyen esetekben és mennyire időre.

Mit jelent a self store?

A self store nem más, mint az angol self-service storage kifejezés rövidítése. Magyarul azt jelenti, hogy önraktározás vagy önkiszolgáló raktározás.

Ezek a fogalmak egy olyan iparágat foglalnak magukba, amelyben tárolótársaságoktól különféle raktárhelyiségeket és/vagy tárolóegységeket – mint például szekrényeket, konténereket, különböző méretű helyiségeket és kültéri tereket –, lehet bérelni. A raktár bérlés magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is megoldást kínál tárolási problémáikra, egyedi igényeiktől függően.

Mikor lehet szükség a self store szolgáltatások igénybevételére?

Az iparági szakértők gyakran az élet 4D-jére hivatkoznak, amikor az a kérdés merül fel, hogy miért is bérelhet valaki tárolót: death (halál), divorce (válás), downsizing (leépítés) és dislocation (diszlokáció).

A diszlokáció utalhat arra, hogy a bérlő máshová költözik – másik városba, megyébe vagy akár országba. Ebből kifolyólag pedig szüksége van egy helyre, ahol biztonságosan tárolhatja személyes tárgyait és bútorait, amíg magával nem tudja vinni vagy vissza nem költözik.

Késői házasság esetén is hasznos lehet egy tároló bérlése. Ebben az esetben sokszor az a probléma merül fel, hogy a párnak duplikált tárgyai vannak, amelyektől nem szeretnének végleg megszabadulni. Ezeket a dolgokat egyszerűen felesleges lenne lakhelyükön porfogóként tárolni, és még csak nem is helytakarékos. Ki szeretne az előszobájában egy második tűzhelyet kerülgetni, amikor egy szép tükör vagy komód sokkal praktikusabb?

Hogyan működik a self store?

Ha még sosem béreltél korábban tároló egységet, akkor bizony joggal merülhetnek fel benned olyan kérdések, hogy mekkora tárolóra van szükséged és hogy mennyibe kerül a self store szolgáltatás.

A folyamat kritikus pontja a tárolóegység méretének kiválasztása. Nincs értelme nagyobb helyet bérelni, mint amire szükség van, és biztosan azt sem akarod, hogy az ingóságainknak ne legyen elég helye. Ezért célszerű a leltározással kezdeni. Számold össze, hogy hány dobozba férnek el a dolgaid és mekkorák a bútoraid. Eközben ne felejtsd el felírni a nem szokványos alakú vagy egymásra nem rakható tárgyakat sem. Ha ezzel megvagy, az oldalon található tárhelybecslő segítségével pillanatok alatt megtudhatod, hogy mekkora az ideális méretű tároló számodra.

Mennyi időre szól?

A bérleti idő általában rövidebb távra szól, de természetesen hosszú időre, akár évekre is lehetőséged van tárolót bérelni. Ha nem tudod előre, pontosan mennyi időre lenne szükséged, az Euro Mini Storage-nál akár hónapról hónapra is hosszabbíthatsz, így biztosan csak azért az időért fizetsz, amelyre ténylegesen szükséged van.

Az Euro Mini Storage-nél számunkra üzleti és lakossági ügyfeleink egyedi raktározási céljainak kielégítése egyaránt fontos, ezért lehetőséget kínálunk hosszú távú raktárbérlésre is! Kérj ajánlatot és megtaláljuk számodra az ideális megoldást!