Motor téli tárolása az Euro Mini Storagenál

Szebb napokon még elviheted kedvenc kétkerekűd egy-egy körre, de lassan kénytelen leszel gondoskodni a motor téli tárolásáról. Hacsak nem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy saját fűtött garázsodban küldheted pihenőre, valamilyen alternatív lehetőség után kell nézned. Az Euro Mini Storage raktárszobáinak egyikében teljes biztonságban tudhatod kedvenced, amíg újra elő nem veheted!

Találj rá nálunk az ideális garázsra!

A motor téli tárolása legjobb esetben is legalább 4 hónapra szól, ezért természetes, hogy a legjobb megoldást szeretnéd megtalálni. Mi alapján nézelődj?

Választáskor a legfontosabb szempontot a megfelelő körülmények biztosítása jelenti, hiszen ezek nélkül akár az utcán is parkolhatnál. Tárolóinkban korszerű fűtő- és szellőztetőrendszer gondoskodik róla, hogy a leghidegebb, legcsapadékosabb napokon is biztonságban pihenhessen motorod.

A biztonság sem lehet elhanyagolható, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt rá. Raktárépületünket 0-24 órás élő biztonsági szolgálat, valamint kamerás megfigyelő rendszer őrzi. Emellett saját chip-kártyád és lakatod biztosítja, hogy csakis Te férhess hozzá a választott tárolóhoz.
Szintén nagy előny, hogy motorodhoz bármikor hozzáférhetsz a téli álom ideje alatt. Nonstop nyitvatartásunk lehetővé teszi, hogy akár Szenteste is ellátogass hozzánk, ha kedvenc járgányod is meglepnéd egy új felni szettel.

Tennivalók a motor téli tárolásához

Miután találtál egy biztonságos, fűtött és megfelelően szellőző raktárhelyiséget, akár elég is lehetne, hogy begurulsz, tavasszal pedig kigurulsz. De biztosra vesszük, hogy ennél sokkal jobban szereted a járműved, és szeretnél mindent megtenni érte, hogy hónapok múltán is kifogástalan állapotban indulhass útnak vele.

Érdemes ezért legalább az alábbi óvintézkedéseket megtenned:

  • Tankold tele a motort, hogy megelőzd az üzemanyagtartály belsejének rozsdásodását!
  • Alaposan takarítsd le! Legjobb, ha utána beindítod és hagyod, hogy felmelegedjen, így az apró, elérhetetlen helyek is meg tudnak száradni
  • A gumiabroncsoknak nem lesz kellemes hónapokig mozdulatlanul állni, ezért jót teszel velük, ha nem közvetlen a talajra, hanem tehermentesítő bakra állítod a kétkerekűd
  • Ellenőrizd a hűtőfolyadék fagyáspontját!
  • Az akkumulátor védelmében a legjobb, amit tehetsz, ha egyszerűen kiveszed és a lakásban, csepptöltőn tárolod tavaszig

Ezek után már nyugodt szívvel parkolhatsz be a garázsba. Ami pedig még jobb, hogy tavasszal az első pöccre egészséges duruzsolást hallasz majd. Foglald is le tárolóink egyikét, ne hagyd az utolsó pillanatra a kérdést!