kerékpár tárolás

Sokunknak gondot okoz az otthoni kerékpár tárolás, legyen az biztonsági vagy hely hiányból adódó. Számos dolog miatt problémás a kerékpár tárolás, több okból sem hagyható kültéren, rendszerint egy garázs vagy tároló helység nem elég biztonságos, a lépcsőházban történő tárolás pedig könnyen konfliktusforrássá válhat, nem mellesleg tűzvédelmi szempontból sem a legszabályosabb. Tehát marad a lakás, ami nem a legmegfelelőbb és a legkomfortosabb hely a kerékpár tárolásra. Aki biztonságos, zárható garázzsal vagy egyéb saját tulajdonú tároló helyiséggel nem rendelkezik, azok számára a legoptimálisabb megoldás egy raktár bérlése.

Amire érdemes oda figyelni a kerékpár tárolás esetén

Mint ahogy már fentebb is említettük, az első és legfontosabb szempont a biztonság, mert ha nem figyelünk eléggé erre, akkor még a végén nem lesz mit tárolni. A kerékpárok, akármilyen meglepő is, sok oda figyelést igényelnek. Nagyon fontos, hogy száraz, szél és esővédett helyen legyenek tárolva. Mindezek mellett fontos, hogy rágcsálóktól és rovaroktól mentes legyen a terület. Ha ezekre nem figyelünk, a kerékpárunk hamar kárát szenvedheti.

Mekkora méretű raktár bérlése szükséges egy kerékpár tárolásához?

Amennyiben nincs lehetőségünk a kerékpárunk otthoni tárolására, ez esetben kerül szóba a raktár bérlés. A biciklik sajnos a rossz idő beköszöntével, elmennek pihenni egy kicsit, ez időre a legjobb választás egy raktárban való elhelyezésük, míg be nem köszönt újra a jó idő. Egy kerékpár tárolására elegendő 1-2 m2 alapterületű raktár. Ha pedig már a raktár bérlés mellett döntünk, akkor érdemes körbe nézni otthon, hátha akad még pár nem mindennapi használatban lévő eltárolandó dolgunk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk nagyobb méretre gondolni a ténylegesen szükségesnél, ha nem biztos az elgondolt méretben, próbálja ki a tárhelybecslő kalkulátorunkat. Biztosan segítségére lesz.