Hangszer tárolása

A hangszer tárolása nem csak praktikusság kérdése. A jól megválasztott tárolóhely biztosítja, hogy kedvenc zenei eszközeink hosszú távon megőrizzék értéküket és hangzásuk minőségét. De hogyan biztosíthatjuk a legjobb körülményeket hangszereink számára, mikor épp nem használjuk őket?

Ha csupán egy gitárunk van, vagy annál is kisebb hangszerünk, mondjuk furulya, klarinét, akkor nem beszélhetünk nagy helyigényről. Azonban egy zongora, pianínó, dobfelszerelés, vagy több gitár, esetleg erősítők, hangfalak esetén már nehézséget okozhat a hangszer tárolása. Egy átlagos függőleges zongora körülbelül 150 cm széles, 60 cm mély és 110-135 cm magas. A nagyobb hangversenyzongorák hosszabbak és szélesebbek, akár 2,5 méter hosszúak és 1,5 méter szélesek is lehetnek. Ezek tárolására már jelentős helyet kell felszabadítanunk. Amikor nincs hely vagy ideiglenesen kellene elhelyezni őket, például költözés miatt, nagy gondban lehetünk. Itt léphet a képbe az Euro Mini Storage, mint ideális megoldás.

A hangszer tárolás nehézségei

A megfelelő hangszer tárolás kulcsfontosságú, hiszen hangszereink nem csupán értékes tárgyak. Azok számára, akiknek szívügyük a zene, elengedhetetlen, hogy hangszereik a legjobb körülmények között pihenhessenek. Ám ezt nem könnyű megoldani egy költözés során, de néha akkor sem, amikor hosszútávú elhelyezést keresünk nekik.

A gitár húrjai például érzékenyek a páratartalom ingadozásaira, ami hangolási problémákat okozhat. A zongora finom mechanikája különösen fogékony a hőmérsékleti változásokra, ami befolyásolhatja a hangszín tisztaságát és a billentyűk mozgását. A fúvós hangszerek, mint a klarinét, fokozottan ki vannak téve a belső kondenzációnak, ami károsíthatja a belső fastruktúrát, ha nem megfelelően tárolják őket. A hegedűk és más vonós hangszerek lakkbevonata sérülékeny a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szemben, ami repedéseket okozhat a felületükön. A túl párás levegő, a rossz klíma pedig a faanyag korhadását, repedezését okozhatja.

Tehát a hangszerek tárolása során törekedni kell a viszonylag egységes és mérséklet, semmiképpen sem szélsőséges körülményekre. Ez magában foglalja a megfelelő hőmérséklet, páratartalom, és a napfénytől való védelem biztosítását, valamint a por és egyéb szennyeződések elleni védelmet.

Hangszerek tárolása az Euro Mini Storage miniraktáraiban

A hangszer tárolás egyik legegyszerűbb módja a megfelelő körülményeket biztosító self store megoldás. Budapesti raktárkomplexumunkban hatalmas alapterületen bérelhetsz igényeidnek megfelelő méretű és elhelyezkedésű tárolót, ahol a holmid biztonságban van, legyen az pásztorsíp vagy versenyzongora.
Személyre szabott tárolóegységek: Legyen szó akár egy kisebb gitárról, akár egy teljes zenekar felszereléséről, tárolóink különböző méretei minden igényt kielégítenek. Nem tudod, mekkora tárolóra van szükséged? Használ a tárhelybecslőnket!

Klimatizált környezet: Szabályozott hőmérséklettel és páratartalommal gondoskodunk hangszereid állapotának megőrzéséről. Sokan tárolnak nálunk bútorokat, bicajokat és motorokat is, amelyeknek szintén szükségük van a megfelelő környezetre, így biztos lehetsz benne, hogy nálunk jó helyen jársz.
Modern biztonsági rendszer: 24 órás felügyelet, chipkártyás hozzáférés, füstérzékelők és egyéni zárak garantálják, hogy értékeid biztonságban legyenek.

Rugalmas hozzáférés: A lakossági raktározás, a self storage világszerte nagy népszerűségnek örvend, hiszen ki ne szeretné, ha extra tárolóhellyel bővülne az általa elfoglalható négyzetméterek száma? Nálunk nincs nyitvatartási idő és egyéb korlátozás. Jössz, amikor akarsz és bármikor hozzáférhetsz a raktáradhoz.

Gazdaságos lehetőség: Szolgáltatásaink a kis mérettől a nagyobb tárolóig minden igényt kielégítenek, így csak azért fizetsz, amire valóban szükséged van. A mini raktár bérlés árak főleg a tároló méretétől függenek, így más lehetőségekhez képest sokat spórolhatsz vele.

Tudjuk, hogy az igények változóak, ezért tárolási megoldásainkat rugalmas bérlési lehetőségekkel kínáljuk. Akár rövid távra van szükséged a tárolásra, akár hosszabb ideig szeretnéd biztonságban tudni hangszereidet, az Euro Mini Storage remek választás.

Tárolás, ahogy a legjobb

Az Euro Mini Storage nem csak egyszerű tárolót kínál, hanem egy megbízható partnert a hangszerekről való gondoskodásához. Ne hagyd, hogy a helyhiány gátolja szenvedélyed gyakorlását vagy hangszereid megőrzését! Költözés esetén is keress biztonságos és rugalmas helyet hangszereid számára, hogy károsodás nélkül vehesd ismét kézbe őket! Ha kérdésed van, tedd fel nekünk bátran, de arra is van lehetőség, hogy azonnal bérelj egy jó kis tárolót hangszer tárolás céljára!