Motor, kerékpár tárolása télen

Ki tudja, meddig vannak még derült napjaink a tél beköszönte előtt? Minden ősszel nagy feladat kiélvezni az utolsó bringás vagy motoros utakat, mielőtt megérkeznek a fagyok, és egy időre búcsút kell venned kedvenc kétkerekűdtől. Emellett pedig ott van a megfelelő téli pihenőhely kérdése is: hogyan lehet legegyszerűbb a motor és kerékpár tárolása? Cikkünkben segítséget kapsz hozzá!

A szezonális holmik állandó problémája

Nyáron a sífelszerelés, télen a bringád és a strandcuccok foglalják a helyet feleslegesen otthonodban? És akkor még nem is beszéltünk a szezonális ruhatárról! Ha nem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy saját tárolóval rendelkezik a lakásod, úgy bizony évről évre felmerül a probléma, hogy mi legyen a szezonális holmikkal.

A kisebb eszközöket, tárgyakat még el tudod rendezni a gardrób hátuljában, de a motor, illetve kerékpár tárolása már közel sem ilyen egyszerű! Sokan választják, hogy az utcán parkolnak motorjukkal, amihez be lehet szerezni egy védőponyvát, de azért valljuk be őszintén, ez nem olyan biztató a téli csapadék és fagy miatt. Kerékpárod is odaláncolhatod valamihez a házban, esetleg vehetsz egy akasztót, amivel a plafonra tudod rögzíteni egy félreeső helyen. Ezeknél azonban sokkal jobb megoldást tudunk!

Helyezd biztonságba egy megbízható raktárhelyiségben!

A motor vagy kerékpár tárolásának legjobb módja, ha keresel télire egy tágas tárolót, ahol biztosítva vannak az ideális körülmények számára: a szellőzés, a megfelelő hőmérséklet és páratartalom, és persze a nedvességtől való védelem. Az Euro Mini Storage nagyobb méretű tárolóiban mindezt meg is találod, korszerű technológiával felszerelt raktárainkban járműved a legjobb helyen lesz.

Te is tehetsz érte azonban, hogy épp olyan állapotban vedd majd elő motorod vagy bringád tavasszal, ahogyan most nyugovóra helyezed. Nézzük a legfontosabbakat:

  • raktározás előtt takarítsd le kétkerekűt
  • győződj meg róla, hogy a kerekek rendben vannak-e, szükség esetén fújd fel őket
  • a láncokat fújd be láncspray-vel, a többi alkatrészt pedig szilikonnal
  • motorod tankold tele a tank belső falának védelme érdekében, az akkumulátort pedig akár ki is szerelheted, hogy otthon szobahőmérsékleten tudd tárolni
  • ha pedig extrán gondoskodnál járgányodról, szerezz be egy bakot, hogy ne a gumikra nehezedjen a teljes súlya hónapokon át

Kérj is rögtön ajánlatot, és munkatársaink segítenek megtalálni a számodra ideális motor vagy kerékpár tárolót!