Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Kiadó raktár, raktározás Budapest területén

Ha már megtaláltuk a megfelelő épületet, ahol a raktározás Budapest területén igénybe vehető, nem árt figyelembe venni az alábbi szempontokat, hogy kihozhassuk a maximumot az általunk bérelt helyiségből. Érdemes rászánni a kellő időt a szisztematikus és biztonságos pakolásra. Ezzel nemcsak tárgyainkat óvjuk meg, de rengeteg időt, sőt még pénzt is spórolhatunk.

A raktározás csak szisztematikus pakolással együtt hatékony

Fontos, hogy mielőtt elkezdjük megtölteni az általunk bérelt raktárt, gondoljuk át, mit, hogyan helyezünk el. A tervezés, rendszerezés a raktározás kulcsfontosságú lépése, legyen szó akár céges, akár lakossági raktározásról. Ha „raktározás” címén csak úgy behányjuk a cuccot a raktárhelyiségbe, az nemcsak azt nehezíti meg, hogy később megtaláljuk, amit keresünk, de hosszú távon az egyes tárgyak állapotára is rossz hatással lehet.
Egy olcsó, rugalmas feltételekkel bérelhető raktár Budapest területén kisvállalkozások, webshopok, de akár lakossági ügyfelek számára is nagy könnyebbség lehet.

A rendszerezéssel pénzt takaríthat meg

Nemcsak az állagmegőrzés és a fellelhetőség miatt fontos a szisztematikus pakolás. Mindezzel azt is elősegítjük, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az általunk bérelt helyiségből, vagyis a rendszerezett raktározás egyben költséghatékony megoldást is jelent. A raktározás Budapest Belvárosához közel található épületünkben egészen apró helyiségekben is megoldható. Így ha ügyesen pakolunk, egy kisebb raktár is elég lehet a holmink tárolására. Polcok alkalmazásával például megsokszorozhatjuk az általunk bérelt raktár kapacitását. Ez így a lehető legolcsóbb raktározás Budapest területén.

Kezdjük a nagyobb darabokkal

Ha elkezdtük átgondolni, mit hogyan helyezzünk el a raktárban, talán magától értetődik, hogy a nagyméretű tárgyaink, bútoraink, kerüljenek legbelülre a raktárhelyiségben, hogy ne akadályozzák a többi holmihoz való hozzáférést. Érdemes a szekrényekbe, fiókokba kisebb tárgyakat tenni – így jobb a helykihasználás, és biztos, hogy ezek a dolgok később is meglesznek.

Címkézés, leltározás

A kisebb tárgyakkal telepakolt dobozokat érdemes feliratozni, így sokkal egyszerűbb lesz megtalálni azt, amit keresünk. Ha még leltárt is írunk berakodáskor, illetve gondosan vezetjük, amikor elviszünk valamit, vagy újabb tárgyakat helyezünk el, akkor rengeteg időt spórolhatunk meg, és a kutakodással járó stressztől is megkíméljük magunkat. Ha berakodáskor mindent a megfelelő helyre írtunk, akkor minden ott is lesz, ahol keressük.

A biztonságos tárolás alapvető fontosságú

Hogy a raktározás során megóvjuk a tárgyakat a porosodástól, amit lehet, zárjunk le, a többit pedig takarjuk le, csomagoljuk be! Sose csomagoljunk újságpapírba, mert az nyomot hagy! A szükséges csomagolóanyagokat, védőfóliákat, huzatokat dobozokat, megvásárolhatja boltunkban. Tükröket, képeket, bekeretezett fali tárgyakat mindig állítva tároljunk, sose fektessük őket a földre! A könnyű tárgyakat a nehezek tetejére rakjuk! A folyékony anyagokat gondosan zárjuk le, és ne pakoljunk rájuk semmit! Az esetleges szivárgás kárt tehet a többi holmiban.